Y. Doç. Dr. Metin Çavuş

metincavus

Y. Doç. Dr. Metin Çavuş

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi - Özyeğin Üniversitesi

Dr. Metin Çavuş lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, yüksek lisans ve doktora derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Bölümü’nden almıştır. Çavuş 2002-2014 yılları arasında YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü, Fotoğraf ve Video Anasanat Dalı’nda çalışmıştır. 2014 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak sinema, video ve fotoğraf derslerini vermektedir.

Çavuş belgesel filmler çekmekte ve başka sanatçılarla birlikte güncel sanat projeleri üretmektedir. Yaptığı filmler ve yaratıcı ekibin bir üyesi olarak katkı sağladığı sanatsal projeler Londra’daki Tate Modern, İstanbul’daki Arter ve Venedik Mimarlık Bienali gibi saygın sanat galerilerinde, festivallerde ve bienallerde gösterildi ve sergilendi. Çavuş’un öncelikli araştırma alanları belgesel sinema, anlatı yapıları ve kurgu kuramlarıdır.