Yrd. Doç. Dr. Altan Heper

altan heper

Yrd. Doç. Dr. Altan Heper

Hukuk Fakültesi - Özyeğin Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Altan Heper lisans öğrenimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1977 yılında tamamlamış, daha sonra Cumhuriyet Savcısı olarak çalışmıştır. Yurt dışı doktora öğrenimi burs sınavını kazanarak Almanya´da hukuk öğrenimi görmüştür. 1988 yılında Kassel Üniversitesinden diploma, 1989 yılında Göttingen Üniversitesinde karşılaştırmalı ceza hukuku dalında doktora derecesi almıştır. Daha sonra Stutgart´da bir avukatlık bürosunda çalışmıştır. 1993´de Hamburg´da kurulan Avrupa- Türkiye Araştırmaları Enstitüsünde kurucu olarak görev almıştır. 1996 yılında İstanbul Üniversitesinde “Avrupa İş Hukuku ve Türkiye” adlı tezle ikinci doktora unvanını almıştır. Akdeniz Üniversitesinde Uluslararası Ekonomik Hukuk dersleri vermiştir. 2009/2010 yıllarında Bielefeld Üniversitesi Disiplinlerüstü Araştırmalar Merkezinde ” Tıp Teknolojisindeki Gelişmelerin İnsan İmajı ve İnsan Onuru Üzerindeki Etkileri ” araştırmasına katılmıştır.Halen Würzburg ve Tübingen Üniversitelerinde ders vermektedir.Çalışma alanını Uluslararası Ekonomik Hukuk, Havacılık Hukuku, Alman Hukuku, Hukuk Genel Teorisi, Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi, Tıp Hukuku oluşturmaktadır. İnsan onuru ve ihlalleri aktüel çalışma konusudur. Yard. Doç. Dr. Altan Heper fakültemizde hukuk felsefesi ve hukuk metodolojisi dersleri vermektedir.

Courses

ID Course Name Duration Start Date