Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi-11 Kasım/9 Aralık 2017

Tokalaşma Görsel

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi
Tarih: 11 Kasım 2017 - 9 Aralık 2017
Program Ücreti: 1200 TL (KDV Dahil)
Saat: 10:00-17:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 6 Kasım 2017
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Kasım 11, 2017

Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Mahir İz Cad. Sümer İş Merkezi A Blok No:30 34662 Altunizade - Üsküdar / İstanbul   View map

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi
Tarih: 11 Kasım-9 Aralık 2017
Saat: 10:00-17:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 6 Kasım 2017
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

SIK SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Özyeğin Üniversitesi Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırma Sertifika Programı 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından lisanslı, bir yetişkin/profesyonel eğitimi programıdır. Program tasarım kanun ve yönetmelik uyarınca yapılmış olup 54 saatten oluşmaktadır.

Eğitim tarih ve saatleri:

Eğitim  Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00-17:00 arası devam edecek ve 9 gün sürecektir.

11 / 12 Kasım 2017

18 / 19 Kasım 2017

25 / 26 Kasım 2017

02 /03 Aralık 2017

09 Aralık 2017

Konu Başlıkları:

• Ceza Muhakemesi Hukukunun Temel İlkeleri ve Ceza Muhakemesi Süjeleri
  • Onarıcı Adalet Anlayışı
  • Mağdur Fail Uzlaştırılmasının Usulü
  • Çocuklar Tarafından İşlenen Suçlarda Uzlaştırma
  • Uzlaştırmacının Müzakerelere Hazırlanması
  • Uzlaştırma Müzakerelerinin Yönetilmesi ve Müzakere Yöntemleri
  • Uzlaştırmacının İletişim Becerilerini Geliştirme
  • Uygulamalı Dersler: Uzlaştırma Raporunun Hazırlanması

Programa Kimler Başvurabilir:

Eğitimine katılabilmek için

1. a) Türk vatandaşı olmak,
  2. b) Tam ehliyetli olmak,
  3. c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,

1. d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak,
  2. e) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak,
  3. f) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak ve yazılı sınavda başarılı olmak,
  4. g) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da geçici olarak yasaklanmamış olmak, gerekir.

Uzlaştırmacı eğitimine avukatlar ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler başvurabilecektir. Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 48. maddesinin 3. fıkrasının (ç)bendine göre hukuk öğrenimi görmüş kişiler; üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olanlar olarak değerlendirilmektedir.

Buradan hareket ile uzlaştırmacı eğitimine hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden, hukuk fakültesi mezunlarının yanısıra üniversitelerin;

Siyasal Bilgiler

Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat Fakültesi

İşletme Fakültesi

mezunlarından, müfredatında aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini görmüş olanlar başvurabileceklerdir:

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı / Hukuka Giriş / Hukukun Temel Kavramları / Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Yasal ve Program içeriğine ilişkin gereklilikler sebebi ile öğrenciler bu sertifika programına katılamazlar.

ÖNEMLİ! Eğitim sonrası sicile kayıt süreci bakımından “CEZA MUHAKEMESİNDE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ”nin incelenmesi önemle rica olunur.

Ceza Muhakemesi-Poster II - 11 Kasım