Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi II - 8 Aralık 2017

Tokalaşma Görsel

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi Tarih: 8 Aralık 2017-30 Aralık 2017
Saat: 10:00-17:00 19:00-22:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 6 Aralık 2017
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Aralık 8, 2017

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi
Tarih: 8 Aralık 2017-30 Aralık 2017
Saat: 19:00-22:00 ve 10:00-17:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 6 Aralık 2017
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

SIK SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Özyeğin Üniversitesi Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırma Sertifika Programı 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından lisanslı, bir yetişkin/profesyonel eğitimi programıdır. Program tasarım kanun ve yönetmelik uyarınca yapılmış olup 54 saatten oluşmaktadır.

Eğitim tarih ve saatleri:

Eğitim Cuma 19:00-22:00, Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00-17:00 arası devam edecek ve 11 gün sürecektir.

08-09- 10 Aralık 2017

1. a) Türk vatandaşı olmak,
  2. b) Tam ehliyetli olmak,
  3. c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,

1. d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak,
  2. e) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak,
  3. f) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak ve yazılı sınavda başarılı olmak,
  4. g) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da geçici olarak yasaklanmamış olmak, gerekir.

Uzlaştırmacı eğitimine avukatlar ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler başvurabilecektir. Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 48. maddesinin 3. fıkrasının (ç)bendine göre hukuk öğrenimi görmüş kişiler; üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olanlar olarak değerlendirilmektedir.

Buradan hareket ile uzlaştırmacı eğitimine hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden, hukuk fakültesi mezunlarının yanısıra üniversitelerin;

Siyasal Bilgiler

Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat Fakültesi

İşletme Fakültesi

mezunlarından, müfredatında aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini görmüş olanlar başvurabileceklerdir:

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı / Hukuka Giriş / Hukukun Temel Kavramları / Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Yasal ve Program içeriğine ilişkin gereklilikler sebebi ile öğrenciler bu sertifika programına katılamazlar.

ÖNEMLİ! Eğitim sonrası sicile kayıt süreci bakımından “CEZA MUHAKEMESİNDE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ”nin incelenmesi önemle rica olunur.

Uzlaştırma II-1