Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi Sertifika Programı III- 21 Nisan/20 Mayıs 2018

Tokalaşma Görsel

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi
Tarih: 21 Nisan - 21 Mayıs 2018
Saat: 19:00-22:00 ve 10:00-17:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 16 Nisan 2018
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Nisan 21, 2018

Özyeğin Üniversitesi Altunizade Binası   View map

Program Adı: Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırmacı Eğitimi
Tarih: 21 Nisan – 21 Mayıs 2018
Saat: 10:00-17:00 (Toplam 54 Saat)
Son Ödeme Tarihi: 16 Nisan  2018
Yer: Özyeğin Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

SIK SORULAN SORULAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN!

Özyeğin Üniversitesi Ceza Muhakemesi Uyuşmazlıklarında Uzlaştırma Sertifika Programı 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından lisanslı, bir yetişkin/profesyonel eğitimi programıdır. Program tasarım kanun ve yönetmelik uyarınca yapılmış olup 54 saatten oluşmaktadır.

Eğitim tarih ve saatleri:

Eğitim  Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00-17:00 arası devam edecek ve 9 gün sürecektir.

21-22 Nisan 2018

28-29 Nisan 2018

05-06 Mayıs 2018

12-13 Mayıs 2018

20 Mayıs 2018

Konu Başlıkları:

• Ceza Muhakemesi Hukukunun Temel İlkeleri ve Ceza Muhakemesi Süjeleri
  • Onarıcı Adalet Anlayışı
  • Mağdur Fail Uzlaştırılmasının Usulü
  • Çocuklar Tarafından İşlenen Suçlarda Uzlaştırma
  • Uzlaştırmacının Müzakerelere Hazırlanması
  • Uzlaştırma Müzakerelerinin Yönetilmesi ve Müzakere Yöntemleri
  • Uzlaştırmacının İletişim Becerilerini Geliştirme
  • Uygulamalı Dersler: Uzlaştırma Raporunun Hazırlanması

Programa Kimler Başvurabilir:

Eğitimine katılabilmek için

1. a) Türk vatandaşı olmak,
  2. b) Tam ehliyetli olmak,
  3. c) Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

ç) Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,

1. d) Kasten işlenmiş bir suçtan mahkûm olmamak,
  2. e) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak,
  3. f) Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak ve yazılı sınavda başarılı olmak,
  4. g) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da geçici olarak yasaklanmamış olmak, gerekir.

Uzlaştırmacı eğitimine avukatlar ve hukuk öğrenimi görmüş kişiler başvurabilecektir. Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliğinin 48. maddesinin 3. fıkrasının (ç)bendine göre hukuk öğrenimi görmüş kişiler; üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat veya maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olanlar olarak değerlendirilmektedir.

Buradan hareket ile uzlaştırmacı eğitimine hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden, hukuk fakültesi mezunlarının yanısıra üniversitelerin;

Siyasal Bilgiler

Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat Fakültesi

İşletme Fakültesi

mezunlarından, müfredatında aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini görmüş olanlar başvurabileceklerdir:

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı / Hukuka Giriş / Hukukun Temel Kavramları / Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Yasal ve Program içeriğine ilişkin gereklilikler sebebi ile öğrenciler bu sertifika programına katılamazlar.

ÖNEMLİ! Eğitim sonrası sicile kayıt süreci bakımından “CEZA MUHAKEMESİNDE UZLAŞTIRMA YÖNETMELİĞİ”nin incelenmesi önemle rica olunur.

Uzlaştırma III