Kıyı Mekan Atölyesi : Tümdengelim / Tümevarım 17-18-19 Kasım 2017

19 Kasım 2017/10:00-17:00
Son Ödeme Tarihi: 15 Kasım 2017
Yer: bomontiada/ATÖLYE

FİBA çalışanları, Özyeğin Üniversitesi mensup ve öğrencilerine % 20 indirim yapılacaktır.

Bu atölyenin öncelikli amacı, ‘Kıyı’ ve ‘Mekan’ ilişkisini şehircilik ve mimarlık disiplinleri ışığında tasarım kuramlarını kullanmak ve analitik yöntemlerle çözümleme yapmaktır. Bir diğer amaç ise, öğrencilerin disiplinler arası çalışma kapasitesini genişletecek, grup çalışmasını pekiştirecek ayrıca kendi görüş, bilgi ve fikirlerini anlatabilecekleri bir ortam oluşturmaktır.

Genele bakarak özel hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan ilişkilendirme yöntemi olarak tanımlanan ‘Tümdengelim’ ve tam tersi olan özele bakarak genel hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan ilişkilendirme yöntemi ‘Tümevarım’ yöntemleri mekansal okuma araçları olarak kullanılacaktır. Bu sayede mekânsal ilişkiler açısından çok yönlü bir kent olan İstanbul ‘Bütünleşik’, ‘Çeşitli’ ve ‘İşlevsel’ olarak belirlenen üç farklı kavram çerçevesinde; kıyı alanı üzerinden okunması ve yorumlanması hedeflenmektedir.

Atölye çalışması ana tema çerçevesinde yapılacak olan kent okumalarını ve bu okumaların alan ile ilgili harita, işlevler, mimari tipolojiler, sentez ve tasarım stratejileri içeren grafik ve görseller ile anlatılmasını kapsamaktadır. Yapılan çalışmalar online yayın haline dönüştürülecek ve katılımcılara sertifika verilecektir.

Sertifika programı kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır. 20 kişinin altında katılım olması halinde program yapılmayacaktır.