İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı | Sürekli Eğitim Akademisi Ana içeriğe atla

İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı

Program amacı

7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile dava şartı haline gelen iş hukukundan kaynaklı uyuşmazlıklar için, Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından iş hukukunda uzman arabuluculuğa İlişkin usul ve esaslar kabul edilmiştir. Kabul edilen usul ve esaslara ilişkin olarak arabulucuların dava şartı olan iş hukuku uyuşmazlıklarında faaliyet gösterebilmeleri ve arabulucu olarak sürece dahil olabilmeleri adına İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi ile, Arabuluculuk Daire Başkanlığı, arabulucular siciline kayıtlı bulunan arabulucuların iş hukukunda uzmanlık kazanmaları, alacakları teorik ve pratik eğitimlerle bu alanda arabuluculuk faaliyetini en iyi şekilde yerine getirmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim Yeri

Özyeğin üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Eğitmenler

•    Doç. Dr. Esra BASKAN (Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
•    Av. Arb. Nur ÖZDEN
•    Av. Arb. Neyir Şeyda MUSAL

Eğitim Detayları

Eğitimler hafta sonu (Cumartesi - Pazar) saat 10.00 - 18.00 arası gerçekleşecektir. (Ders yoğunluğuna göre ders başlangıç ve bitiş saatinde değişilkik söz konusu olabilir.)

Ders Programı

•    16 Mart Cumartesi

*Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta İletişim ve Duygu

•    17 Mart Pazar

*Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta Çatışma ve Müzakere Yönetimi

*Uzman Arabuluculuğa Giriş / Arabuluculukta Hukuki Esaslar

*Uzman Arabuluculuğa Giriş / Taraf Vekilliği

Teorik Eğitimler

•    24 Mat Pazar
•    30 Mart Cumartesi
•    31 Mart Pazar

Programa Kimler katılabilir?

•    Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından tutulan arabuluculuk siciline kayıt yaptırmış arabulucular başvurabilmektedir.

Program Süresi

•    İş Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi; 20 saat Uzman Arabuluculuğa Giriş, 24 saat, Teorik ve 4 saat Uygulama Eğitimi olmak üzere toplam 48 saat.
•    Bir ders; 45 dakika ders, 15 dakika ara olmak üzere toplam 60 dakikadır.
•    Dersler, (09.00-23.00) saatleri arasında ve günlük 8 saati geçmeyecek şekilde blok ders yapılmadan verilecektir.

Eğitim ücreti:  5.000 TL

Ders başlangıç tarihi: 16 Mart 2024