Ticaret Hukuku Uzman Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı | Sürekli Eğitim Akademisi Ana içeriğe atla

Ticaret Hukuku Uzman Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı

Program amacı

6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında arabuluculuk kanunu'nun 6. maddesi kapsamında Arabuluculuk Daire Başkanlığı'na, arabuluculuk alanında uzmanlık alanları ve uzmanlığa dair usul ve esasları belirleme yetkisi verilmiştir. HUAK kapsamında yapılan değişiklikle birlikte, ticari uyuşmazlıklarda dava şartı arabuluculuk uygulamasının kabul edilmesiyle birlikte, bu alanda faaliyet göstermek isteyen arabulucuların, uzmanlık eğitimi almaları gerekmektedir. Ticari uyuşmazlıklar, ticari sözleşmelerin ihlali ve diğer ticari faaliyetlerden kaynaklı uyuşmazlık türlerine odaklanan ticari uyuşmazlıklarda uzman arabuluculuk eğitimi ile, bu alanda faaliyet gösterecek ve Arabuluculuk Daire Başkanlığı, Arabulucular Siciline kayıtlı arabulucuların ticaret hukukunda uzmanlık kazanmaları, alacakları teorik ve pratik eğitimlerle bu alanda arabuluculuk faaliyetini en iyi şekilde yerine getirmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim Yeri

Özyeğin üniversitesi Altunizade Yerleşkesi

Eğitmenler

•    Dr. Öğr. Üyesi Sami KOCABIYIK (Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
•    Av. Arb. Erol KOÇ

Eğitim Detayları

Eğitimler hafta sonu (Cumartesi - Pazar) saat 10.00 - 18.00 arası gerçekleşecektir. (Ders yoğunluğuna göre ders başlangıç ve bitiş saatinde değişilkik söz konusu olabilir.)

Ders Programı

Uygulama Eğitimleri

•    24 Mart Pazar

Teorik Eğitimler

•    16 Mart Cumartesi
•    17 Mart Pazar
•    23 Mart Cumartesi

Programa Kimler katılabilir?

•    Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından tutulan arabuluculuk siciline kayıt yaptırmış arabulucular başvurabilmektedir.

Program Süresi

•    Ticaret Hukuku Uzman Arabuluculuk Eğitimi; 24 saat Teorik ve 8 saat Uygulama Eğitimi olmak üzere toplam 32 saat.
•    Bir ders; 45 dakika ders, 15 dakika ara olmak üzere toplam 60 dakikadır.
•    Dersler, (09.00-23.00) saatleri arasında ve günlük 8 saati geçmeyecek şekilde blok ders yapılmadan verilecektir.

Eğitim ücreti:  3.500  TL

Ders başlangıç tarihi: 16 Mart 2024